Citronové linguine s krevetami
Course: Hlavní jídla, Rychlá jídla, Bez masaCuisine: ItalianServings
4
servingsCooking time
30
minutesIngredience
360 g těstovin linguine/špaget
2 stroužky česneku
150 g krevet
200 ml smetany ke šlehání
1 citron
olivový olej
hladkolistá petržel
sůl, pepř
Pokyny
- Těstoviny si dáme vařit dle návodu na obalu a mezitím si na pánvičku dáme trochu olivového oleje a přidáme krevety.
- Krátce je opečeme z obou stran, aby nám zrůžověly (cca 3 minuty), aby nebyly gumové. Až budou opečené, přidáme k nim prolisované stroužky česneku, sůl, pepř, šťávu z jednoho citronu a další 3 minuty povaříme.
- Poté přilijeme kelímek smetany, nastrouhanou citronovou kůru, hrst nasekané petrželky a necháme povařit tak, aby omáčka zhoustla.
- Těstoviny vyjmeme, aby byly na zkus tzv. “al dente” (obvykle po 6-8 minutách vaření), přidáme je do smetanové omáčky společně s jednou naběračkou vody z těstovin, necháme dovařit, prohřát, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
- Dobrou chuť!