Linguine s krevetami

Citronové linguine s krevetami

Citronové linguine s krevetami

Recipe by TýnkaCourse: Hlavní jídla, Rychlá jídla, Bez masaCuisine: Italian
Servings

4

servings
Cooking time

30

minutes

Ingredience

  • 360 g těstovin linguine/špaget

  • 2 stroužky česneku

  • 150 g krevet

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • 1 citron

  • olivový olej

  • hladkolistá petržel

  • sůl, pepř

Pokyny

  • Těstoviny si dáme vařit dle návodu na obalu a mezitím si na pánvičku dáme trochu olivového oleje a přidáme krevety.
  • Krátce je opečeme z obou stran, aby nám zrůžověly (cca 3 minuty), aby nebyly gumové. Až budou opečené, přidáme k nim prolisované stroužky česneku, sůl, pepř, šťávu z jednoho citronu a další 3 minuty povaříme.
  • Poté přilijeme kelímek smetany, nastrouhanou citronovou kůru, hrst nasekané petrželky a necháme povařit tak, aby omáčka zhoustla.
  • Těstoviny vyjmeme, aby byly na zkus tzv. “al dente” (obvykle po 6-8 minutách vaření), přidáme je do smetanové omáčky společně s jednou naběračkou vody z těstovin, necháme dovařit, prohřát, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
  • Dobrou chuť!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.